Rólunk - MDS

Frissítések

  • 09.05 - Felkerültek a 2015/16-os tanév órarendjei!
  • 08.22 - Felkerültek a beiratkozások időpontjai!
  • 08.19 - Mivel korábbi képeink mindenki látta már, csak pár ízelítőt hagytam fenn az oldalon, így több új kép fér fel a következő évben!
  • 12.28 - Halloweeni képek is kerültek fel az oldalra!
  • 12.27 - Új képek kerültek fel az Ádventi pillanatok táncgáláról!

MDS Rádió

Respect

Kapuvár

Rólunk

Célunk
a fiatal táncosok életszemléletének formálása, egészségtudatos magatartás kialakítása, na meg persze egy friss, fiatalos közösség összekovácsolása, szórakozás és Tánc, Tánc, Tánc... kifulladásig!

Movement Dance School
közhasznú szervezet 2008. októberében alapult, Mészáros Laura kortárs és moderntánc pedagógus, valamint Rabi Imre hip-hop, breaktánc tanár vezetésével. Az egyesület kettős feladatot tűzött ki maga elé. Egyrészről, hogy szélesítse a régió művészeti világának palettáját, az éppen aktuális táncstílusokkal a modern, illetve hip hop irányzatokon belül, a legfrissebb oktatás technikákat felhasználva. Másrészről az ifjúság nevelése, ami nemcsak a táncos testi, hanem személyiségének fejlesztését is tartalmazza, mely az egészséges életmódtól a környezettiszteleten keresztül a különböző készségek (pl: kreativitás, kompetencia, önbizalom) kialakításáig is kiterjed.

Motóink:
"A tánc verítékes munka? Eleinte csak kísérletezel és próbálkozol. Kutatod a tökéletest. Sok nap végeztével csak a fáradtság vesz majd körül. Időbe telik, amíg sikerül úgy táncolnod, ahogy szeretnél és sikerül valami maradandót alkotnod." (Fred Astaire)
Minden olyan napot elveszettnek kell tekintenünk, amelyen nem táncoltunk legalább egyszer.  /Nietzsche/
"... fejezd ki tánccal mindazt az energiát, ami felszabadult benned. Az egész tested tele lesz energiával, hagyd, hogy ez az energia a táncon keresztül fejeződjön ki. Igen fontos a tánc..." (Osho)
Dance is an art, dance is a sport,dance is a feeling,and it's special. /Sophia Boutella/

Helyszínek:

Kapuvár, jelenleg a Rábaközi Művelődési Központ felújítása miatt a Petőfi Mozi MDS Táncterme
Fertőszentmiklós, Ifjúsági Szabadidő Központ
Babót, Tornaterem
Beled, Művelődési Központ
Csorna, Szécsenyi iskola kistorna terme és a Rákóczy Katolikus iskola tornaterme


Az oktatás a fenti településeken zajlik a korosztálynak megfelelő módszerekkel és korcsoportban, így vannak óvodás, gyerek, junior és felnőtt tánccsoportjaink is.
Természetesen lehetőséget kínálunk fellépésre és az általunk felkészültnek vélt csoportoknak a versenyzésre is. 2009-es évben már bizonyíthattunk mind belföldi, mind külföldi versenyen is.

NÉV:
Az egyesület neve Movement Dance School, jelentése Mozdulat Tánciskola, így jelentése tükrözi az iskola profilját. Mindenképp angol nevet szerettünk volna, mivel az általunk képviselt stílusok mind amerikai gyökerekhez vezethetők vissza. Úgy gondoljuk, hogy manapság a fiatalok kultúrájában teljesen elfogadott az angol nevek használata. Praktikussági okai is voltak, mivel a külföldi megmérettetéseken nem használhatnánk magyar nevet, így a világnyelv, angol mellett döntöttünk.

 


Tanárok, egyesület vezetők:

Mészáros Laura
„10-11 éves koromban már népi táncoltam, de 12éves voltam mikor a divattáncok világába csöppentem, mellyel egy új fajta életstílus kezdett el kibontakozni. Hamar rájöttem, hogy ez számomra nemcsak egy mozgás forma, hanem szenvedély, mely az életem és személyiségem nélkülözhetetlen velejárója lett. Megszámlálhatatlan fellépésen és versenyen vettem részt korábbi csoportommal és egyéni koreográfiákkal is. Táncosi pályám eme szakaszában táncoltam show, broadway, disco, hip-hop, latin és művészi stílusban is, de forduló pontot középiskola elején a Suprise című jazz szólóm hozta(Fodor Zoltán koreográfiája), mely a divattáncokról, a modern táncok irányába fordította figyelmemet, ezzel megtalálva ezt a számomra máig kedves stílust.

Középiskola után a Táncművészeti Főiskolán és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Testnevelés Tudományi Karán folytattam tanulmányaimat.

Táncos pályafutásom harmadik szakasza, akkor kezdődött mikor a főiskola első évében tanáraim választás elé állítottak a stílusokkal kapcsolatban, mondván akkor tudnak jobban fejlődni táncosi és tanári képességeim, ha felhagyok a korábban gyakorolt táncmozdulatokkal, és csak a moderntáncokra összpontosítok. Ez így is lett, és nem bántam meg! Jazz után így találtam egy a saját testem és lelkem adottságaihoz még jobban passzoló táncstílust, és ez a limón tánc.

2009-ben megszereztem modern és kortárstánc pedagógusi főiskolai diplomám, majd 2010-ben az egészségtan tanári egyetemi szintű diplomám. 2013. januárjában diplomázon gyógytestnevelésből, így ezen tudások birtokában még jobban tudom formálni a fiatal táncosok testét, ezen felül próbálok tenni személyiségük pozitív attitűdjéért, és egészségtudatos szemléletük kialakításáért is, melyet személyes célomnak tartok!”

Rabi Imre
1998-ban kezdtem el a táncal foglalkozni, többek között a modern, divat és show táncal. Majd az érdeklődési köröm jobban a hip-hop tánc felé fordult. Versenyeztem hazai ill. külföldi táncszövetségekben, egyéni tánctól egészen a csapat produkciókig. Emellett önszorgalomból elkezdtem foglalkozni a break-dance stilussal. 4-5 évvel ezelőtt, workshopok alkalmával sikerült bepillantást nyernem az Urban dance stílus világába, melynek vonala megfogott és a mai napig próbálok eszerint táncolni, legyen az oldschool vagy newschool táncstílus.