Mészáros Laura

MDS elnök, modern-kortárstánc pedagógus, egészségtan tanár, pilates oktató

10-11 éves koromban már népi táncoltam, de 12éves voltam mikor a divattáncok világába csöppentem, mellyel egy új fajta életstílus kezdett el kibontakozni. Hamar rájöttem, hogy ez számomra nemcsak egy mozgás forma, hanem szenvedély, mely az életem és személyiségem nélkülözhetetlen velejárója lett. Megszámlálhatatlan fellépésen és versenyen vettem részt korábbi csoportommal és egyéni koreográfiákkal is. Táncosi pályám eme szakaszában táncoltam show, broadway, disco, hip-hop, latin és művészi stílusban is, de forduló pontot középiskola elején a Suprise című jazz szólóm hozta (Fodor Zoltán koreográfiája), mely a divattáncokról, a modern táncok irányába fordította figyelmemet, ezzel megtalálva ezt a számomra máig kedves stílust.

Középiskola után a Táncművészeti Főiskolán és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Testnevelés Tudományi Karán folytattam tanulmányaimat.

Táncos pályafutásom harmadik szakasza, akkor kezdődött mikor a főiskola első évében tanáraim választás elé állítottak a stílusokkal kapcsolatban, mondván akkor tudnak jobban fejlődni táncosi és tanári képességeim, ha felhagyok a korábban gyakorolt táncmozdulatokkal, és csak a moderntáncokra összpontosítok. Ez így is lett, és nem bántam meg! Jazz után így találtam egy a saját testem és lelkem adottságaihoz még jobban passzoló táncstílust, és ez a limón tánc.

2009-ben megszereztem modern és kortárstánc pedagógusi főiskolai diplomám, majd 2010-ben az egészségtan tanári egyetemi szintű diplomám. 2013. januárjában diplomázon gyógytestnevelésből, így ezen tudások birtokában még jobban tudom formálni a fiatal táncosok testét, ezen felül próbálok tenni személyiségük pozitív attitűdjéért, és egészségtudatos szemléletük kialakításáért is, melyet személyes célomnak tartok!