Rólunk

Az egyesület neve Movement Dance School, jelentése Mozdulat Tánciskola.

Célunk a fiatal táncosok életszemléletének formálása, egészségtudatos magatartás kialakítása, na meg persze egy friss, fiatalos közösség összekovácsolása, szórakozás és Tánc, Tánc, Tánc... kifulladásig!

MOVEMENT DANCE SCHOOL közhasznú szervezet 2008. októberében alapult, Mészáros Laura kortárs és moderntánc pedagógus, valamint Rabi Imre hip-hop, breaktánc tanár vezetésével. Az egyesület kettős feladatot tűzött ki maga elé. Egyrészről, hogy szélesítse a régió művészeti világának palettáját, az éppen aktuális táncstílusokkal a modern, illetve hip hop irányzatokon belül, a legfrissebb oktatás technikákat felhasználva. Másrészről az ifjúság nevelése, ami nemcsak a táncos testi, hanem személyiségének fejlesztését is tartalmazza, mely az egészséges életmódtól a környezettiszteleten keresztül a különböző készségek (pl: kreativitás, kompetencia, önbizalom) kialakításáig is kiterjed.

A tánc verítékes munka? Eleinte csak kísérletezel és próbálkozol. Kutatod a tökéletest. Sok nap végeztével csak a fáradtság vesz majd körül. Időbe telik, amíg sikerül úgy táncolnod, ahogy szeretnél és sikerül valami maradandót alkotnod. - Fred Astaire

Minden olyan napot elveszettnek kell tekintenünk, amelyen nem táncoltunk legalább egyszer. - Nietzsche

... fejezd ki tánccal mindazt az energiát, ami felszabadult benned. Az egész tested tele lesz energiával, hagyd, hogy ez az energia a táncon keresztül fejeződjön ki. Igen fontos a tánc... - Osho

Dance is an art, dance is a sport,dance is a feeling,and it's special. - Sophia Boutella

Az egyesület neve Movement Dance School, jelentése Mozdulat Tánciskola, így jelentése tükrözi az iskola profilját. Mindenképp angol nevet szerettünk volna, mivel az általunk képviselt stílusok mind amerikai gyökerekhez vezethetők vissza. Úgy gondoljuk, hogy manapság a fiatalok kultúrájában teljesen elfogadott az angol nevek használata. Praktikussági okai is voltak, mivel a külföldi megmérettetéseken nem használhatnánk magyar nevet, így a világnyelv, angol mellett döntöttünk.